Preşedintele american Donald Trump a promis să facă o donaţie, în nume personal, de un milion de dolari pentru victimele inundaţiilor provocatede furtuna Harvey, a anunţat Casa Albă, citată de AFP. Între timp, bilanţul deceselor a ajuns la 39.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Promite cu mândrie să ofere personal un milion de dolari persoanelor din Texas şi din Louisiana”, cele două state afectate de Harvey, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders.

Preşedintele Trump şi soţia sa, Melania, sunt aşteptaţi din nou în Texas sâmbătă. Ei au vizitat statul afectat de inundaţii săptămâna aceasta, dar şi-a limitat vizita la Corpus Christi, evitând zonele cele mai grav afectate, scrie BBC News.

În timp ce apele au început să scadă, iar pagubele lăsate în urmă încep să iasă la iveală, Casa Albă a anunţat că va cere Congresului fonduri de urgenţă pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de uraganul Harvey.

„Poporul american este cu voi”, a spus vicepreşedintele Mike Pence în cursul unei vizite în Texas. “Vom fi aici în fiecare zi, până când acest oraş şi acest stat, această regiune vor reconstrui”, a adăugat el.

Potrivit aşteptărilor, Trump ar urma să propună un ajutor iniţial de 5,9 miliarde de dolari, relatează Associated Press. Însă guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a spus anterior că statul ar putea avea nevoie de peste 125 de miliarde de dolari din partea Guvernului Federal.

În Houston, echipele de salvare au început să verifice fiecare dintre zecile de mii de case din Houston, căutând supravieţuitori blocaţi sau noi victime. Apele murdare, c cresc riscul de epidemii, au avariat peste 87.000 de case şi au distrus aproape 7.000 în tot statul.

Aproximativ 779.000 de texani au primit ordin de evacuare, iar alţi 98.000 şi-au părăsit casele din proprie iniţiativă.

La rândul său, Agenţia Federală pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă a anunţat că echipele sale au salvat peste 3.800 de supravieţuitori, iar peste 90.000 de oameni au primit deja aprobare pentru asistenţă de dezastru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.