Comisarul Traian Berbeceanu, şeful de Cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, a afirmă că declararea stării de urgenţă are rolul de a ajuta populaţia, de a o proteja şi de a salva vieţi. Comisarul afirmă că nu se vor raţionaliza alimentele, ţara nu va fi blocată şi afirmă că este falsă ideea potrivit căreia ar putea apărea abuzuri ale autorităţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Starea de urgenţă are menirea de a ajuta populaţia, de a vă proteja sănătatea, de a salva vieţi în cele din urmă. În acelaşi timp, ştirile false şi interpretările rău intenţionate nu fac decât să îngreuneaze situaţia, să ne îndepărteze, pe noi toţi, de la atingerea obiectivului firesc: limitarea contaminării şi stoparea răspândirii noului coronavirus. Nu este adevărat că alimentele vor fi raţionalizate, nu este adevărat că ţara va fi blocată şi mai ales este falsă ideea potrivit căreia, declararea stării de urgenţă ar putea să genereze abuzuri ale autorităţilor”, a transmis, duminică, Traian Berbeceanu.

Potrivit acestuia, atât mass-media cât şi cei care postează pe reţelele de socializare ”au datoria de a prezenţa obiectiv, calm şi realist situaţia”.

”Dumneavoastră trebuie să aveţi încredere în mesajele, indicaţiile, solicitările şi recomandările autorităţilor! Este o perioadă grea, însă, împreună vom reuşi!”, a mai scris Berbeceanu pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohanni a anunţat că va decretarea starea de urgenţă, la începutul săptămânii viioare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.