O femeie de 33 de ani şi un bărbat de 37 de ani, ambii din judeţul Timiş, precum şi alte patru persoane din alte judeţe ale ţării, urmează să fie externaţi, joi seară, din Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, după ce au fost declaraţi vindecaţi de coronavirus. Numărul celor vindecaţi în Timiş ajunge, astfel, la 22, potrivit primarului Nicolae Robu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, în acest judeţ, joi, nu a mai fost depistat vreun caz pozitiv de coronavirus. De asemenea, două persoane urmează să fie externate, după două teste consecutive negative.

”În urma testelor realizate astăzi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeş Timişoara, nu au fost depistate cazuri noi pozitive pentru noul coronavirus COVID-19. O persoană de sex feminin, 33 ani şi o persoană de sex masculin, 37 de ani din judeţul Timiş, urmează să fie externate în această seară, de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeş Timişoara,  după două teste consecutive negative. DSP Timiş precizează faptul că, pe lângă cele două persoane externate din judeţul Timiş, au fost externate încă 4 persoane cu domiciliul în alte judeţe”, se arată în comunicat.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, spune că numărul persoanelor vindecate la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş”, care se află în subordinea administrativă a Primăriei Timişoara, s-au vindecat 22 de persoane.

”Total persoane găsite pozitive până acum la Spitalul Primăriei Timişoara, Victor Babeş: 53, din care din Timiş: 12, din alte judeţe: 41. Total persoane vindecate până acum în Spitalul Primăriei Timişoara, Victor Babeş: 22, din care din Timiş: 8, din alte judeţe: 14”, a notat Nicolae Robu.

La nivelul ţării, sunt confirmate 277 de cazuri, din care 17 au fost depistate joi. Tot joi, după prânz, au fost raportate, în total, la nivel naţional, 25 de pacienţi vindecaţi.

Celor consideraţi vindecaţi, medicii le recomandă 14 zile de izolare la domiciliu, după externare, iar în ziua 12 li se vor repeta testele, înainte de a fi lăsaţi să iasă în comunitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.