Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut vineri convorbiri cu preşedintele Republicii Lituania, Gitanas Nausėda, aflat în vizită oficială în România. Discuţiile s-au axat asupra situaţiei din Ucraina, impactului asupra sectorului energetic european şi importanţei implementării comune a sancţiunilor la adresa Rusiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Premierul a confirmat contribuţia României la securitatea Flancului Estic al NATO, inclusiv prin participarea la misiunea de poliţie aeriană a Alianţei în zona baltică, începând cu 2023, arată comunicatul de presă al Guvernului. 
 
Cei doi demnitari au subliniat, în acest context, că statele membre UE trebuie să diversifice rapid sursele de energie pentru eliminarea dependenţei energetice a Uniunii şi să lucreze pentru implementarea de soluţii care să amelioreze conectivitatea, mai indică sursa citată.
 
Prim-ministrul Ciucă a prezentat experienţa României în sectorul energiei nucleare, arătând disponibilitatea cooperării în domeniu cu Lituania. 
 
De asemenea, ţara noastră este interesată să beneficieze de experienţa recentă a Lituaniei în pregătirea aderării la OCDE, precum şi de colaborarea în sectorul tehnologiei financiare.
 
Conform sursei menţionate, premierul României a menţionat că Republica Moldova necesită sprijin financiar în vederea gestionării crizei umanitare şi pentru a îşi consolida securitatea energetică. 
 
Totodată, şeful Executivului a pledat în favoarea susţinerii cererilor de aderare la Uniunea Europeană ale Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.