Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a afirmat, joi, după şedinţa de Guvern, despre preţul la ouă, în aceatsă perioadă, că în general, la ouăle de consum, suntem la un nivel de producţie de 102%, adică producem mai mult decât avem nevoie de consum intern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Va fi şi mai mică diferenţa de preţ şi de creştere a preţului pentru că, în mod natural, în România, în perioada aceasta apar ouăle din gospodăriile populaţie, se asigură autoconsumul din producţia internă şi nu depindem foarte mult de partea de industrie din sectorul avicol”, a spus ministrul. 

Chesnoiu a precizat că, după toate analizele, în peroada verii, presiunea pe piaţă scade pentru că ne asigurăm ouăle din necesarul de consum intern. 

Întrebat cât reprezintă importul, la ouă, ministrul a spus că foarte puţin. 

”Noi, în general, la ouăle de consum, suntem la un nivel de producţie de 102%, adică producem mai mult decât avem nevoie de consum intern, şi în anumite faze de timp, importăm sau exportăm în funcţie de nivelul de producţie”, a spus ministrul. 

Despre preţurile la cereale, Adrian Chesnoiu a spus că au fost afectate din cauză că Rusia şi Ucraina sunt două state mari producătoare de cereale, el menţionând că preţurile se reglează la nivel internaţional, prin bursele de la Chicago şi din Franţa. 

Ministrul a arătat că necesarul de consum interne, la porumb, este asigurat din ţară. ”Nu am avut niciun an în care să nu asigurăm necesarul de consum intern”, a arătat el, precizând că preţul nu este stabilit de Minister ci la nivel internaţional. 

”Fermierii români produc, asta este cel mai important lucru”, a mai afirmat Chesnoiu. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.