Germania a produs mai multă energie anul acesta din surse regenerabile decât din cărbune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Energia produsă din surse regenerabile, precum vântul şi soarele, a atins un nivel record în Germania în primele nouă luni ale anului, când a acoperit 42,9% din totalul energiei produse.

Faţă de anul anterior, când cele două surse de energie se aflau la egalitate, sursele regenerabile au crescut în 2019 cu 5 procente.

Statistica făcută de Centrul de Energie Solară din landul Baden-Wuerttemberg şi de Asociaţia Federală a Energiei şi a Apei arată că, datorită vânturilor puternice, în luna martie energia regenerabilă a atins un vârf de 52% din totalul energiei produse.

183 miliarde kilowaţi-oră de electricitate au fost generaţi cu ajutorul vântului şi al soarelui. Comparativ, din cărbune au fost generaţi 125 miliarde kilowaţi-oră.

În studiu se arată că, “din cauza piedicilor puse de politicieni”, Germania ar putea să nu-şi atingă obiectivele climatice.

Germania vrea ca, până în 2030, emisiile de gaze cu efect de seră să fie reduse cu 55% comparativ cu 1990.

Un alt obiectiv, reducerea acestor emisii cu 40% până în 2020, este deja ratat, conform cancelarului Merkel.

Recent, Germania a adoptat o lege prin care se scumpeşte călătoria cu avionul, concomitent cu ieftinirea transportului cu trenul, în scopul susţinerii planului care prevede reducerea emisiilor de CO2 până în 2030.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.