Maşinile pe benzină şi motorină nu vor mai putea fi vândute în Suedia începând cu 2030.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prim-ministrul suedez Stefan Löfven a anunţat că mai pot fi vândute maşini noi pe bază de combustibil fosil în Suedia doar în următorii 18 ani. Din 2030, comercializarea acestora va fi interzisă pe teritoriul ţări.

Suedia se alătură vecinilor săi scandinavi care au anunţat deja măsuri în acest sens, ţările nordice fiind, de altfel, printre primele care se grăbesc să renunţe la maşinile pe bază de petrol în favoarea celor electrice.

Norvegia, de exemplu, singura ţară din lume în care ponderea maşinilor electrice este în jurul a 50% din parcul auto, a anunţat deja că va interzice comercializarea maşinilor care folosesc petrol din 2025.

Tot din 2030, la fel ca Suedia, aceeaşi măsură va fi impusă şi în Danemarca.

Suedia a devenit astfel a zecea ţară din lume care a anunţat măsuri de interzicere a maşinilor pe bază de combustibil fosil, alăturându-se unui grup din care mai fac parte Marea Britanie şi Franţa, care mai păsuieşte motoarele care poluează până în 2040.

În schimb, Germania este criticată de către experţi şi militanţi deopotrivă pentru faptul că, deşi sau tocmai pentru că este ţara gazdă a unora dintre cei mai mari producători auto din lume, nu a luat încă o decizie concretă pentru interzicerea vânzărilor de maşini cu motoare pe bază de ardere internă.

Germania este sfătuită se crească taxele pentru maşinile care poluează şi să folosească aceste fonduri pentru a oferi subvenţii celor care cumpără maşini electrice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.