Rivet este o aplicaţie proaspăt lansată pe smartphone-urile cu Android, care foloseşte cele mai noi tehnici de procesare a vorbirii pentru a ajuta copiii să înveţe să citească şi să pronunţe cuvinte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Construită de Area 120, divizia de proiecte experimentale a Google, noua aplicaţie include peste 2.000 de cărţi şi un asistent digital care foloseşte tehnologie avansată de procesare a vorbirii pentru a-i ajuta pe cei mici când nu pot pronunţa corect un cuvânt.

Copiii pot atinge pe ecran cuvintele cu care au dificultăţi pentru a le auzi pronunţate de asistentul digital şi a le repeta. Asistentul le va indica ce părţi ale cuvântului nu sunt pronunţate corect, pentru ca cei mici să ştie unde trebuie să se corecteze.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Există şi definiţii pentru 25 de limbi ce pot fi folosite pentru traducere şi învăţare de cei mici în deprinderea limbilor non-native.

Este implementat şi un mod de urmărire, în care asistentul citeşte cărţile, iar cuvintele sunt subliniate pe măsură ce sunt pronunţate. În acest fel, copiii pot atribui sunetele cuvintelor.

Aplicaţia oferă mai multe surprize şi jocuri pentru a face distractiv procesul de învăţare pentru copii, iar la finalul fiecărei pagini există un rezumat ce arată cuvintele pronunţate corect şi cele care mai trebuie exersate.

Întregul proces de recunoaştere şi reproducere a vorbirii este efectuat local, pe telefon, fără a se comunica cu serverele companiei. Asta pentru a se asigura intimitatea datelor personale ale celor mici.

Rivet este disponibilă de astăzi pe Android în 11 ţări şi va fi în curând lansată şi pe iOS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.