Popularul serviciu de turism Kayak a lansat o aplicaţie de realitate virtuală care le permite celor interesaţi să ia contact prin intermediul realităţii virtuale cu regiunea pe care vor să o viziteze, înainte de a face rezervarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei de la Kayak se referă la noua lor aplicaţie ca la un „test drive” care le facilitează celor interesaţi un tur al unei zone înainte de a realiza o rezervare.

Prin intermediul unei combinaţii de imagini panoramice şi sunete, pot fi explorare atât zone turistice, cât şi interiorul hotelurilor.

Călătorii virtuali pot naviga în mediul pus la dispoziţie de aplicaţie cu ajutorul unui trakpad. Peste imaginile la 360 de grade sunt suprapuse informaţii on-screen, care le oferă utilizatorilor mai multe date despre oraş sau hotel.

Kayak VR este prima tentativă de explorare a realităţii virtuale pentru popularul serviciu de turism a cărui aplicaţie de Android numără peste 10 milioane de instalări.

Oficialii companiei spun că aplicaţia a fost creată pentru pre-explorare şi nu va putea fi folosită ca un substitut al vizitei propriu-zise.

Prima versiune a aplicaţiei include două oraşe pe care utilizatorii le pot vizita în mod virtual: Veneţia şi Kathmandu. Pe măsură ce abordarea se va dovedi una de succes, vor fi incluse din ce în ce mai multe oraşe şi hoteluri.

Kayak VR este o aplicaţie care funcţionează în cadrul platformei de realitate virtuală Google Daydream. Utilizatorii au nevoie, în afara unui smartphone compatibil, de o cască de VR dedicată, care să funcţioneze în mod Daydream.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.