Până la 10.000 de americani care urmează să fie operaţi pentru implantarea unor proteze la şold sau genunchi vor putea să transmită chirurgilor date de bază referitoare la starea lor de sănătate direct de pe dispozitivele Apple Watch, cu ajutorul unei noi aplicaţii care este testată de firma Zimmer Biomet, specializată în proteze, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru spitale şi peste 12 alte centre medicale din state precum Massachusetts, California, Colorado şi Michigan vor primi informaţii precum ritmul cardiac, paşii parcurşi şi orele petrecute în poziţie verticală, de la pacienţii care aşteaptă sau se recuperează după o operaţie de protezare a şoldului sau genunchiului.

Un studiu multianual realizat în colaborare cu Apple va permite medicilor şi echipelor lor să afle în ce măsură pacienţii respectă fizioterapia prescrisă sau tratamentele înainte de operaţie sau în perioada de recuperare.

Peste un milion de operaţii de înlocuire a genunchiului sau şoldului au loc anual în Statele Unite, fiind cele mai frecvente operaţii la care sunt supuşi americanii.

Apple a lucrat la noi iniţiative în domeniul sănătăţii, iar luna trecută a anunţat lansarea Apple Watch serie 4, care poate detecta probleme cardiace, poziţionându-l ca un dispozitiv de sănătate mai complex.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.