Cercetătorii din New York folosesc o nouă tehnică de analiză a ADN-ului pentru a identifica mai multe victime ale atacurilor care au avut loc pe 11 septembrie 2001 la World Trade Center, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul victimelor provocate de două avioane deturnate care au intrat în turnurile gemene este de 2.753, dar rămăşiţele a peste 1.000 dintre acesteia au rămas neidentificate, spre durerea familiilor.

Biroul medicului legist şef al oraşului New York a anunţat că, utilizând o nouă tehnologie, a reuşit recent să identifice un lucrător financiar, Scott Michael Johnson, în vârstă de 26 de ani, care lucra la etajul 89 al Turnului Sudic.

În fiecare din ultimii cinci ani a mai fost identificată câte o victimă, datorită progreselor care au avut loc după 2001.

Cercetătorii din cel mai mare laborator criminalistic din lume au  făcut progrese prin retestarea fragmentelor osoase pe care le mai examinaseră în trecut de multe ori, fără succes.

”Toate acestea sunt mostre care au mai fost testate în trecut”, a spus Mark Desire, şeful laboratorului criminalistic de medicină legală.

Desire şi echipa sa de cercetători au demonstrat etapele celei mai recente tehnici de analiză care este utilizată pe fragmentele osoase recuperate după atac.

Cunoscută sub numele de ”Protocolul World Trade Center”, metoda a fost folosită pentru identificarea victimelor unor coliziuni de tren sau avioane şi ale unor atacuri teroriste din Argentina, Canada, Africa de Sud şi alte regiuni, a arătat Desire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.