Tenismenul german, Alexander Zverev a participat la etapa de la Belgrad a Adria Tour, competiţie în urma căreia mai mulţi jucători, inclusiv iniţiatorul seriei de turnee caritabile, Novak Djokovici, au contractat noul coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zverev a ieşit negativ la testele pentru Sars-CoV-2, dar a promis că se autoizolează 14 zile şi şi-a cerut scuze pentru că a pus în pericol sănătatea celor prezenţi la eveniment. Însă o înregistrare video publicată pe reţelele de socializare l-a arătat pe numărul 7 mondial petrecând într-un club aglomerat, week-end-ul trecut, la şase zile după promisiunea făcută.

Australianul Nick Kyrgios, care a taxat lipsa de distanţare fizică şi nerespectarea măsurilor sanitare la Adria Tour, nu l-a iertat nici pe Zverev.

"Mă trezesc şi văd mai multe lucruri controversate care se întâmplă în toată lumea. Un lucru care m-a blocat a fost să-l văd pe Sascha Zverev din nou, omule. Cât de egoist poţi fi? Dacă îndrăzneşti să postezi un <tweet> după ce l-ai făcut pe managerul tău să ţi-l scrie în numele tău, spunând că te vei autoizola 14 zile şi că îţi ceri iertare în faţa publicului pentru i-ai pus sănătatea în pericol, cel puţin ai curajul să stai înăuntru 14 zile", a spus Kyrgios.

Cel puţin patru jucători, Novak Djokovici, Viktor Troicki, Grigor Dimitrov şi Borna Ciorici, dar şi alte persoane, invitaţi, membri ai staff-urilor tenismenilor, organizatori, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, după participarea la Adria Tour, turneu organizat în această lună, în Serbia şi Croaţia, la iniţiativa liderului ATP.

În Serbia şi Croaţia, pentru că măsurile de distanţare nu sunt obligatorii, acestea nu au fost aplicate şi participanţii au fost văzuţi jucând baschet, fotbal, tenis, îmbrăţişându-se în faţa publicului şi petrecând în cluburi, atât la Belgrad, unde a avut loc prima etapă a Adria Tour, cât şi la Zadar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.