Zeci de copii înscrişi la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, aflat în subordinea Primăriei, au ieşit, luni după amiază, în centrul oraşului, pentru a se antrena în faţa Palatului Administrativ. Acţiunea copiilor, organizată pentru a treia oară în ultimele zile, are ca scop să atragă atenţia autorităţilor asupra faptului că CSM a primit de la Consiliul Local un buget mic, care nu permite deplasările la competiţii sau închirierea unor săli de antrenament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câteva zeci de copii înscrişi la secţiile de atletism şi handbal din cadrul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti au ieşit, luni, împreună cu antrenorii lor, pentru a face sport pe platoul din faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, clădire în care îşi au sediul mai multe instituţii publice, între care Prefectura Prahova, Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova.

Copiii au fost aduşi pentru a se antrena în stradă cu scopul de a atrage atenţia asupra subfinanţării CSM, după ce săptămâna trecută Consiliul Local Ploieşti a aprobat alocarea unui buget mic către club, în condiţiile în care nici Direcţia Juridică şi nici Direcţia Economică din cadrul Primăriei Ploieşti nu au avizat bugetul propus iniţial pentru club şi, deşi avizul era unul consultativ, Consiliul Local nu a votat bugetul decât în momentul în care cele două direcţii şi-au dat avizul pozitiv pentru alocarea unei sume de bani care să acopere doar salariile antrenorilor, dar nu şi alte cheltuieli.

Este a treia zi când copiii de la CSM se antrenează în stradă. Acţiuni similare au avut loc şi săptămâna trecută, miercuri şi joi, la acestea participând tineri de la alte secţii sportive din cadrul clubului.

”Am ieşit în stradă din cauza situaţiei care s-a creat la nivelul Consiliului Local, unde s-a decis că bugetul pentru sport este zero. (…) Toţi copiii de la nivelul clubului sunt afectaţi, pentru că nu vor putea participa în competiţii. La atletism sunt afectaţi în jur de o sută de copii (din cauza subfinanţării - n.r.)”, a declarat pentru News.ro şeful secţiei de atletism din cadrul CSM Ploieşti, Augustin Iancu, fost director al clubului sportiv al Primăriei Ploieşti.  

Tot luni, conducerea CSM Ploieşti a anunţat, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al cubului, că sportivii nu mai participă la competiţii.

”În urma deciziei Consiliului Local Ploieşti de a nu aproba sumele necesare desfăşurării activităţii sportive a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, ca o consecinţă a avizelor nefavorabile date de Direcţia Economică şi Direcţia Juridică din cadrul Primăriei Ploieşti, clubul se află în blocaj total în privinţa participării la competiţii. În plus, în condiţiile în care nu există prevedere bugetară pentru activităţile sportive (organizare competiţii oficiale pe teren propriu, transport, cazare şi masă pentru deplasări, închiriere baze sportive pentru antrenament la secţiile care au nevoie), clubul nu se poate folosi nici de eventuale sume rezultate din venituri proprii sau din sponsorizări. În aceste condiţii, deşi conducerea clubului consideră că este o variantă cel puţin imorală, în această perioadă, participarea sportivilor la competiţii este susţinută de părinţii copiilor, care nu acceptă ideea renunţării în plin sezon competiţional”, anunţă CSM Ploieşti.

Şi în trecut, în condiţiile în care clubul a avut un buget de câteva milioane de lei pe an, părinţii unora dintre copiii înscrişi la CSM au suportat din bugetul lor deplasările copiilor la competiţii.

În ultimul an, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a fost în centrul mai multor scandaluri privind cheltuirea banilor de la buget. În primăvara anului trecut, zeci de sportivi şi antrenori ai clubului cărora li s-a cerut să se înscrie ca persoane fizice autorizate au rămas neplătiţi, după ce s-a constatat că este ilegală plata către PFA.

Ulterior, mai multe controale de audit au scos la iveală cheltuieli nejustificate, iar la nivelul administraţiei locale se vorbeşte despre contracte de publicitate plătite din diverse capitole bugetare către unele site-uri şi ziare locale, deşi clubul nu are buget pentru publicitate. Raportul Curţii de Conturi a scos, de asemenea, la iveală numeroase nereguli privind cheltuielile făcute de CSM. Cel mai recent scandal în care este implicat clubul este cel legat de baschetbalistul Cătălin Burlacu, care a obţinut în instanţă de la club suma de 195.000 de dolari americani în baza unui contract încheiat cu conducerea CSM, deşi nu a jucat niciun minut pentru club.

Directorul CSM Ploieşti nu participă la şedinţele în care se discută problemele legate de club, pentru a da explicaţii privind modul în care dispune de banii care sunt alocaţi clubului de la bugetul local.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.