Fostul sportiv Yannich Noah a fost dat în judecată de un fan care a cumpărat prin licitaţie, în urmă cu peste 35 de ani, o rachetă despre care se susţinea că a fost folosită de francez la finala turneului de la Roland Garros, informează 20minutes.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 1986, Yannich Noah a vândut prin licitaţie o rachetă pe care ar fi folosit-o la finala câştigată în faţa lui Mats Wilander în 1983.  Racheta a fost cumpărată de un bărbat din Marsilia cu 12.000 de franci. Obiectul era însoţit de un certificat scris de tenismen.

În 2017, cumpărătorul a decis să vândă la rândul său racheta şi a comandat o expertiză în acest scop. Un specialist al casei Drouot a descoperit însă că racheta de fapt nu a fost folosită de Noah la turneul de la Roland Garros.

Bărbatul care a cumpărat racheta în 1986, Pierre, a decis să depună plângere în instanţă. El spera să obţină 8.000 de euro din vânzarea rachetei.

Avocatul lui Noah susţine încă că faptele s-au prescris, deoarece au trecut mai mult de 30 de ani de când au avut loc. “Procedura s-a declanşat la peste 30 de ani după fapte. Acuzatorul a descoperit ce s-a întâmplat la peste 30 de ani după fapte? Este absurd şi cazul este prescris”, a afirmat avocatul William Bourdon.

Verdictul în acest caz ar urma să fie anunţat la 2 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.