World Rugby nu l-a mai delegat pe arbitrul Jaco Peyper la semifinalele Cupei Mondiale din Japonia, după scandalul declanşat de fotografia în care apare alături de fani galezi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"World Rugby poate confirma că arbitrul Jaco Peyper nu a fost selecţionat pentru a conduce meciuri în acest week-end. Peyper a recunoscut că o fotografie care-l înfăţişează alături de fani galezi, apărută pe reţelele sociale după sfertul de finală Ţara Galilor - Franţa, a fost nepotrivită şi şi-a cerut iertare", a precizat World Rugby.

O imagine în care apare arbitrul partidei Ţara Galilor - Franţa, scor 20-19, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale de Rugby din Japonia, alături de un grup de suporteri galezi, i-a revoltat pe francezi.

Arbitrul sud-african Jaco Peyper apare în fotografie imitând împreună cu fanii galezi o lovitură cu cotul. Gestul are legătură cu eliminarea dictată de Peyper împotriva jucătorului francez din linia a doua Sebastien Vahaamahina, care şi-a lovit violent cu cotul în figură un adversar în meciul de duminică. Eliminarea lui Vahaamahina avea să fie decisivă în victoria Ţării Galilor, care a reuşit să întoarcă scorul de 10-19 în 20-19, în superioritate numerică, şi să se califice în semifinalele Cupei Mondiale.

World Rugby, forul internaţional, a anunţat că a deschis o anchetă în acest caz.

"World Rugby este la curent cu o fotografie care circulă pe reţelele sociale, arătându-l pe Joco Peyper cu un grup de suporteri ai Ţării Galilor, după sfertul de finală care a avut loc ieri (n.r. - duminică) la Oita. Ar fi nepotrivit să facem alte comentarii, atât timp cât suntem în curs să stabilim faptele", a precizat federaţia internaţională de rugby.

Ţara Galilor a învins, duminică, la Oita, cu scorul de 20-19 (10-19), formaţia Franţei, calificându-se în semifinalele Cupei Mondiale de rugby. Francezii au dominat mare parte din meci, dar eliminarea lui Vahaamahina avea să-i readucă în joc pe galezi. Elevii antrenaţi de neo-zeelandezul Warren Gatland au întors scorul în ultimele minute şi au eliminat reprezentativa franceză.

Pentru francezi su marcat Vahaamahina '5, Olivon '8, Vakatawa '31, eseuri, primul şi al treilea transformate de Romain Ntamack.

Pentru galezi au înscris Wainwright '12 şi Moriarty '74, eseuri, transformate de Dan Bigger şi tot Dan Bigger din două lovituri de pedeapsă, '20 şi '54.

În minutul 49, Sebastien Vahaamahina a fost eliminat, după ce a lovit violent cu cotul un adversar.

Ţara Galilor va evolua în penultimul act, la 27 octombrie, la Yokohama, cu învingătoarea Africa de Sud. În cealaltă semifinală se vor întâlni Anglia şi Noua Zeelandă, la 26 octombrie, de la ora 11.00, tot la Yokohama.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.