Fostul tehnician al echipei Arsenal Londra, Arsene Wenger, a declarat, miercuri, că Mesut Ozil “trebuie să accepte consecinţele” faptului că a criticat China pentru cum tratează minoritatea musulmană, însă a precizat şi că mijlocaşul are dreptul să-şi exprime opinia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Deşi nu cunosc foarte bine situaţia, Ozil a făcut un comentariu şi atnci când faci un comentariu despre opinia ta individuală accepţi consecinţele. În primul rând, Mesut Ozil are libertatea de exprimare, la fel ca toată lumea, şi îşi foloseşte notorietatea pentru a-şi exprima opiniile, care nu sunt împărtăşite de toată lumea, dar el are dreptul să o facă”, a afirmat Wenger.

Zilele trecute, autorităţile chineze i-au sugerat lui Mesut Özil să meargă la Xinjiang, după ce jucătorul german de la Arsenal a postat, vineri, un mesaj lung în care era condamnată represiunea Chinei asupra minorităţii musulmane din Xinjiang şi ţările musulmane erau criticate pentru că nu iau atitudine.

Sâmbătă, Arsernal Londra a notat, într-un comunicat, să se delimitează de opiniile lui Ozil, precizând că a fost mereu un club apolitic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.