Arsene Wenger, antrenorul echipei Arsenal Londra în perioada 1996-2008, a declarat, într-un interviu pentru beIN Sports, că este posibil ca ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană să “ucidă superioritatea Premier League”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Atunci când am venit, fotbalul le aparţinea englezilor. Astăzi, Premier League aparţine străinilor. Cum se va schimba situaţia? Depinde de felul în care Brexit-ul va fi pus în aplicare în fotbal. Am întrebat mulţi oameni, nimeni nu ştie”, a spus Wenger.

El a precizat şi că se întreabă dacă jucătorii europeni vor fi consideraţi jucători străini, care nu pot evolua în Premier League. “Dacă regulile vor fi stricte, vor ucide superioritatea Premier League. Astăzi, Premier League depinde de o expunere mondială cu cei mai buni jucători şi  în proprietatea unor miliardari din lume”, a afirmat Wenger.

Regatul Unita confirmat în mod oficial, vineri - înaintea unui minisummit consacrat acestor negocieri luni - Uniunii Europene (UE) faptul că nu vrea să prelungească perioada de tranziţie care expiră la sfârşitul lui decembrie, în care cele două părţi îşi negociază relaţia viitoare după Brexit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.