Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a anunţat, marţi, că nu va contesta decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care a exclus Rusia timp de doar doi ani din competiţiile internaţionale majore, în urma unui scandal de dopaj, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din cauza dopajului instituţionalizat, Rusia a fost exclusă timp de doi ani din competiţiile internaţionale majore, dar sportivii ruşi vor putea concura sub un drapel neutru dacă nu au fost niciodată suspendaţi pentru dopaj, a stabilit TAS, la 17 decembrie.

WADA, care a dorit să sancţioneze înşelăciunile repetate ale Rusiei, prin ascunderea unui sistem de dopaj instituţionalizat, a cerut patru ani de suspendare şi condiţii drastice pentru ca sportivii ruşi să poată concura sub un steag neutru. Agenţia mondială a salutat totuşi acest verdict, dar a precizat că este dezamăgită că nu au fost respectate toate recomandările sale.

"WADA este dezamăgită de faptul că TAS nu a acceptat toate consecinţele propuse de agenţie pentru o perioadă de patru ani", se arată într-un comunicat. Dar un posibil apel la Curtea Federală Elveţiană nu ar fi făcut posibilă soluţionarea fondului cazului, a explicat agenţia.
 
Măsurile impuse ruşilor, care se vor încheia la 16 decembrie 2022, includ Jocurile Olimpice de la Tokyo din această vară şi Jocurile de iarnă de la Beijing, din 2022. Acestea vor afecta în primul rând simbolurile statului rus, peminţându-le sportivilor să concureze sub un drapel neutru dacă nu au fost niciodată condamnaţi pentru dopaj.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.