Olandezul Max Verstappen de la Red Bull a avut două atacuri "kamikaze" în timpul Marelui Premiu al Chinei, unul asupra britanicului Lewis Hamilton de la Mercedes şi altul asupra germanului Sebastian Vettel de la Ferrari. Dacă la prima încercare de depăşire, olandezul a ieşit în decor, fără să cauzeze un accident, la a doua a lovit monopostul Ferrari, pilotat de Vettel. În urma acroşajului, liderul clasamentului piloţilor a căzut de pe locul 3 pe 7, fiind ulterior depăşit şi de spaniolul Fernando Alonso de la McLaren-Renault şi terminând al optulea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu cred că ma trebuie să spun ceva", a transmis Vettel prin radio echipei sale, imediat după ce a fost lovit de Verstappen.

Astfel, Sebastian Vettel a terminat rău o cursă pe care a început-o din pole-position şi pe care a condus-o 21 de tururi, din cele 56 ale MP al Chinei. Verstappen a fost penalizat cu 10 secunde pentru producerea unui accident şi a fost clasat pe locul 5, după ce a trecut al patrulea linia de sosire.

Mai puţin agresiv ca în alte ocazii, când vine vorba de propriile greşeli, Max Verstappen şi-a recunoscut vinovăţia pentru incidentul cu Vettel.

"Până la ultima oprire, totul mersese bine, echipa a făcut o muncă bună şi nu se putea mai bine azi. Am comis o eroare la final, nu sunt fericit de ceea ce am făcut. Sunt multe de analizat după acest grand prix. Va trebui să analizez ce am făcut rău azi. Cu Hamilton, am încercat pe exterior, dar am pierdut maşina. Păcat, poate ar fi trebuit să aştept un pic mai mult. Măcar am încercat... Cu Seb, încă o dată aş fi putut aştepta mai mult timp", a declarat tânărul pilot, pentru Canal +, citat de lefigaro.fr.

Helmut Marko, unul dintre şefii Red Bull, consideră că Verstappen a dat cu piciorul victoriei, duminică.

"Da, a fost greşeala lui. Şi-a cerut iertare, se mai întâmplă la curse. Ştie ce a pierdut, a avut victoria pe tavă, dar i-a dat cu piciorul", a declarat Marko, după cele două erori comise de Verstappen.

Cursa de la Shanghai, a treia din acest sezon, a fost câştigată de colegul lui Verstappen, australianul Daniel Ricciardo. El a fost urmat de doi finlandezi, în ordinea Valtteri Bottas de la Mercedes (+8.894 secunde) şi Kimi Raikkonen de la Ferrari (+9.637). Al patrulea a fost Hamilton, la 16.985 secunde de învingător.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.