Veniturile mondiale din competiţiile sportive feminine vor depăşi pentru prima dată pragul de un miliard de euro în 2024, potrivit estimărilor firmei de consultanţă Deloitte publicate miercuri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, experţii financiari ai firmei britanice se aşteaptă la o cifră de afaceri globală de 1,28 miliarde de dolari (1,16 miliarde de euro) anul viitor. În urma succesului Cupei Mondiale de Fotbal, găzduită vara trecută de Australia şi Noua Zeelandă, se aşteaptă ca numai fotbalul să genereze 555 de milioane de dolari (505 milioane de euro).

Mai mult de 50% din veniturile din competiţiile feminine vor proveni în continuare din America de Nord, în ciuda creşterii rapide a fotbalului feminin în Europa.

"În ultimii ani, am asistat la o creştere excepţională a sportului feminin în întreaga lume, ceea ce a dus la o creştere semnificativă a valorii comerciale a acestuia, care, la rândul său, a motivat interesul tot mai mare al investitorilor", notează Jennifer Haskel, analist în cadrul departamentului Sports & Business al Deloitte.

În mod crucial", adaugă ea, "sportul feminin este văzut din ce în ce mai mult ca un produs de sine stătător, distinct de sportul de elită masculin".

Această tendinţă va continua în următorii ani, consolidată de o creştere a drepturilor de difuzare plătite de canalele de televiziune sau de platformele de conţinut.

În prezent, veniturile comerciale (acorduri de sponsorizare, parteneriate) reprezintă peste 50% din cifra de afaceri generată de competiţiile sportive feminine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.