Asistenţa Video pentru Arbitraj (VAR) va fi folosită, începând din sezonul viitor, în Liga Campionilor şi în alte competiţii europene, precum Euro-2020, au stabilit, joi, membrii Comitetului Executiv al UEFA, întruniţi la Nyon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Liga Campionilor, VAR-ul va fi folosit din faza play-off-ului. În 2019, se va aplica şi la finala Supercupei Europei de la Istanbul.

UEFA a precizat că în Liga Europa sistemul va fi introdus în sezonul 2020/2021, din faza grupelor.

Bucureştiul, cu Arena Naţională, se numără printre oraşele care vor găzdui meciuri din cadrul Campionatului European din 2020.

FIFA a fost mai grăbită cu folosirea VAR-ului, încă de la Cupa Mondială din acest an. De asemenea, asistenţa video este utilizată în cele cinci mari campionate europene, Anglia, Spania, Germania, Franţa şi Italia.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a explicat întârzierea privind aplicarea VAR prin dorinţa de a pune la punct un sistem solid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.