Vânzarea de bere cu alcool este interzisă la cele opt stadioane ale Cupei Mondiale din Qatar, decizia fiind luată vineri, cu două zile înainte de startul evenimentului fotbalistic, informează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La cele 64 de meciuri fanii vor avea posibilitatea să cumpere bere fără alcool.

“Ca urmare a unor discuţii între autorităţile din Qatar şi FIFA, s-a luat decizia ca vânzarea de băuturi alcoolice să fie concentrată la FIFA Fan Festival, alte destinaţii ale fanilor şi locuri cu licenţă, fiind eliminate punuctele de vânzare din perimetrul stadioanelor”, a precizat FIFA. “Vânzarea de Bud Zero nu va fi afectată, iar această bere (fără alcool) va rămâne disponibilă la toate stadioanele”, a adăugat forul.

AP notează că se aşteaptă ca în zonele VIP ale stadioanelor să se servească şampanie, vin, whiskey şi alte băuturi alcoolice. În afara zonelor VIP, în mod normal berea ar fi fost singuura băutură alcoolică disponibilă pentru deţinătorii de bilete obişnuite la meciuri.

Ab InBev, compania care deţine Buudweiser, sponsor al Cupei Mondiale, încă nu a comentat măsura decisă vineri. AB InBev plăteşte zeci de milioane de dolari la fiecare ediţie a Cupei Mondiale pentru drepturile exclusive de a vinde bere şi a trimis deja o cantitate foarte mare de bere în Qatar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.