Hein Vanhaezebrouck, noul antrenor al echipei Anderlecht, este cel mai bine plătit tehnician din Belgia, potrivit dhnet.be, care precizează că salariul lui depăşeşte suma de 1,5 milioane de euro pe an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managerul clubului din Buxelles, Herman Van Holsbeeck, consideră că tehnicianul îşi va fi meritat banii dacă va reuşi să facă din mijlocaşul Nicuşor Stanciu un jucător care să fie vândut cu 25 de milioane de euro.

"Am investit într-un antrenor pe care toată lumea l-a vrut. Suntem convinşi că va îmbuntăţi evoluţia jucătorilor. Am pus un pachet (n.r. - de bani) pentru el, dar s-ar putea să merite efortul. Dacă plăteşti un antrenor mai mult şi el îl face pe Stanciu să devină jucătorul despre care noi credem că e, apoi să-l vindem cu 25 de milioane, banii au fost bine investiţi", a declarat oficialul.

Şi cheltuielile pentru aducerea noul antrenor nu s-au oprit la salariul acestuia. Campioana Belgiei a achitat 500.000 pentru ca Gent să-l elibereze pe Vanhaezebrouck, plus alte sume de bani pentru staful său şi pentru demiterea anteriorilor care au condus pe Anderlecht în prima parte a sezonului.

Anderlecht, grupare la care evoluează jucătorii Nicuşor Stanciu şi Alexandru Chipciu, a anunţat, marţi, angajarea antrenorului Hein Vanhaezebrouck, care a pregătit ultima dată pe Gent.

Tehnicianul belgian a semnat un contract valabil pentru trei sezoane şi va conduce miercuri primul antrenament.

În vârstă de 53 de ani, Vanhaezebrouck era la Gent din vara anului 2014 şi în sezonul ce a urmat a adus singurul trofeu de campioană a Belgiei din istoria de 117 ani a clubului. Apoi Gent a ajuns în optimile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a trecut de o grupă din care mai făceau parte Zenit, Valencia şi Lyon.

Însă în acest an, Gent este pe locul 14 din 16 echipe, cu o victorie, trei rezultate de egalitate şi patru înfrângeri. Vanhaezebrouck a demisionat de la Gent la 27 septembrie.

Anderlecht a rămas fără antrenor, la 18 septembrie, după despărţirea de elveţianul Rene Weiler, din cauza rezultatelor slabe înregistrate. De atunci, de pregătirea echipei s-a ocupat, ca interimar, Nicolas Frutos, secund al lui Weiler.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.