Valoarea contractului încheiat de atacantul brazilian Neymar cu producătorul german de echipament sportiv Puma ar fi de 25 de milioane de euro pe an, potrivit revistei Forbes, citată de presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta ar fi cel mai lucrativ contract individual încheiat vreodată de un fotbalist. Jucătorul echipei PSG, în vârstă de 28 de ani, îi întrece pe argentinianul Messi, care câştigă 20 milioane de euro pe an din înţelegerea cu Adidas şi pe portughezul Cristiano Ronaldo, care primeşte 16 milioane de euro pe an de la Nike.

Nu se cunoaşte durata contractului dintre Neymar şi Puma.

Neymar a anunţat, la 12 septembrie, pe Twitter, că a semnat cu producătorul german de echipament sportiv Puma, la două săptămâni după ce a încheiat colaborarea cu Nike.

"Am crescut urmărind imagini cu mari legende ale fotbalalului ca Pele, Cruyff, Eusebio şi Maradona, care au jucat fiecare în Puma. Din acest motiv, de azi încolo, am onoarea să mă alătur brandului care a ajutat cele mai mari legende ale fotbalului să devină ceea ce sunt", a declarat el.

Puma are în portofoliul său selecţionata Italiei, echipele Manchester City şi AC Milan, precum şi pe fotbalistul francez al FC Barcelona Antoine Griezmann.

Neymar a rupt colaborarea cu Nike, după 15 ani.

Potrivit presei braziliene, Neymar şi Nike nu s-au înţeles asupra sumei noului contract, care trebuia să intre în vigoare după 2022. În înţelegerea, valabilă pe 11 ani, care urma să expire în 2022, Neymar primea în total 105 milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.