Finanţatorul FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat, joi, că a fost înfiinţat un Comitet al Creditorilor, iar acesta a desemnat un reprezentant care să depună la LPF dosarul de înscriere în sezonul 2016/2017 al Ligii I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu am putut face Comitetul Creditorilor, până nu am primit împuternicire de la lichidatorul judiciar Aurel Brihac. Astăzi, ne-a dat această împuternicire. În Comitetul Creditorilor, ales cu majoritate de voturi, în Adunarea Generală a Acţionarilor, sunt trei persoane: reprezentantul Azuga Waters, Violeta Moraru, Irimeş Adrian şi doamna Dincă. Acest Comitet al Creditorilor l-a desemnat pe Răzvan Căprăroiu, reprezentantul suporterilor, să meargă la Liga Profesionistă de Fobal şi să depună actele pentru înscrierea în Liga I", a spus Moraru la Digi Sport.

Valerii Moraru a precizat că reprezentantul Rapidului este la Ligă. "După ultima decizie din instanţă, am făcut mai multe adrese către lichidatorul judiciar, azi am primit adresa care ne permitea acest Comitet al Creditorilor, care să desemneze o persoană care să ne reprezinte şi să ne putem înscrie în Liga 1. El deja e la Ligă, cu actele, am trimis toate adresele, toate cererile. Din câte ştiu eu, avem termen până la ora 00:00 să depunem actele să ne înscriem în competiţia 2016/2017. În urma bugetului prezentat de lichidatorul judiciar, noi avem acoperire financiară pentru sezonul ăsta competiţional. Ba, mai mult, avem prevăzută şi o rambursare a datoriilor către Fisc de 3 milioane de lei. Noi avem în acest moment de plătit doar salariile fotbalilştilor, 150.000 de euro. În noul buget sunt prinse şi salariile restante pe care azi le avem. Banii din Ligă acoperă numai o parte, dar în urma contractelor pe care le avem cu sponsorii, ei ne plătesc lunar nişte sume de bani", a explicat Moraru.

El a menţionat că sunt deja contracte semnate cu jucători. "Urmează ca administratorul judiciar să ni le aprobe. Astăzi noi avem 11 contracte semnate de fostul administrator special. Mai trebuie să primim doar aprobarea lichidatorului. Şi pe lângă astea, avem acum încă cel puţin 10-12 fotbalişti cu care putem semna contracte noi în două-trei zile. Dacă ne încadrăm în limita bugetului şi avem acoperire financiară, putem semna contracte noi. Avem garanţii de la companiile cu care avem sponsorizare, avem siguranţa banilor de la tv, bugetul e făcut din contractele pe care le avem încheiate”, a mai declarat Valerii Moraru.

Tot joi, Daniel Niculae, fost atacant al FC Rapid, a declarat la Digi Sport că ar vrea ca DNA-ul să se autosesizeze în cazul Rapidului. "Cred că toată lumea se aştepta la decizia LPF, ceea ce au făcut azi. E foarte greu să accepţi ca un club care nu poate înregistra transferuri să vină să joace cu juniorii. Dar am înţeles că excluderea Rapidului nu are temei legal. Se va ajunge la un proces probabil. Patronul Rapidului îşi doreşte să ajungă acolo, ca să ceară despăgubiri, daune. Se va duce acest proces iar câţiva ani de zile (...) Pentru Rapid nu ştiu ce ar fi cel mai bine. În ultimul ceas, domnul Moraru ar trebui să renunţe la creanţe şi să dea echipa suporterilor. Forţa Rapidului a fost mereu susţinerea din tribună, a suporterilor, indiferent ce patroni s-au perindat pe acolo. Mi-aş dori ca DNA-ul să se autosesizeze şi să reia firul poveştii cu ceea ce s-a întâmplat la Rapid, pentru că statul e primul prejudiciat cu ceea ce se întâmplă la Rapid. Atât eu, cât şi ceilalţi suporteri ai Rapidului ne dorim ca vinovaţii să fie pedepsiţi", a adăugat Niculae.

Echipa FC Rapid a fost exclusă din ediţia 2016-2017 a Ligii I, iar locul său a fost luat de formaţia ACS Poli Timişoara, care retrogradase la finalul sezonului precedent, a anunţat, joi, secretarul general al LPF, Iustin Ştefan.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, miercuri, pentru 24 august, judecarea cererii FC Rapid de suspendare a executării silite, solicitată de mai multe firme şi persoane.

Echipa Rapid a reuşit promovarea în Liga I, la finalul sezonului trecut, după un an petrecut în eşalonul secund.

ACS Poli Timişoara, care va pleca cu un deficit de 14 puncte în actuala ediţie, ar urma să întâlnească, luni, în deplasare, formaţia FC Botoşani în prima etapă a Ligii I, dar totuşi decizia finală în cazul excluderii FC Rapid va fi luată în această seară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.