Căpitanul naţionalei de handbal feminin a României, Valentina Elisei Ardean, a declarat, pentru News.ro, după calificarea reprezentativei la JO de la Rio, că fetele sunt foarte fericite după succesul de la Aarhus şi nu are cuvinte să descrie starea prin care trec, adăugând că împreună şi-au demonstrat că "nu contează altceva decât echipa".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem foarte fericite, nu am cuvinte să descriu prin ce bucurie şi stare trecem. Suntem fericite pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Am văzut meciul Muntenegru-Danemarca la hotel, în recepţie, nu ne-a fost uşor, iar la final am sărit în sus de bucurie şi am început să sărbătorim", a spus căpitanul naţionalei.

Extrema stângă a reprezentativei a mai precizat, pentru News.ro, că la acest turneu preolimpic fetele şi-au demonstrat, împreună, că "nu contează altceva decât echipa": "Ce s-a schimbat la noi faţă de alte perioade anterioare este faptul că avem încredere în noi, avem mentalitate de învingătoare şi încredere în forţele noastre ca echipă, nu doar individual. Aici, la Aarhus, ne-am demonstrat că împreună putem face orice, că nu contează altceva decât echipa. Acum mai avem meciul de duminică, cu Muntenegru, e important, chiar dacă ne-am calificat, iar apoi va urma o perioadă grea în care vrem să ne pregătim cât mai bine, pentru a fi în formă maximă la Jocurile Olimpice".

Întrebată dacă vor învăţa să danseze samba până la Jocurile Olimpice de la Rio, Valentina Elisei Ardean a răspuns că ar fi frumos să facă şi asta, dar "cel mai bine ar fi după câştigarea unei medalii olimpice": "Vom învăţa şi samba, e un dans frumos, dar nu cred că înainte, ci după Jocurile Olimpice, mai ales dacă vom veni acasă cu o medalie la gât".

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, după ce a obţinut două victorii din două posibile la turneul preolimpic de la Aarhus, cumulate cu succesul de sâmbătă seară al echipei Muntenegru în faţa Danemarcei, scor 26-22 (13-10). Muntenegru s-a calificat, de asemenea, la Olimpiadă.

În primul meci al zilei de sâmbătă, tricolorele au învins Uruguay, cu scorul de 36-19 (17-10) şi au acumulat astfel 4 puncte în clasament.

Al doilea meci, între Muntenegru şi Danemarca, a fost câştigat de muntenegrence, cu scorul de 26-22 (13-10), astfel că după două zile la turneul de la Aarhus, România şi vicecampioana olimpică Muntenegru, ambele cu câte două victorii, au 4 puncte în clasament, în timp ce Danemarca şi Uruguay rămân cu 0 puncte.

Duminică, de la ora 18.30, este programat derbiul dintre România şi Muntenegru, rezultatul urmând a stabili însă doar clasarea pe primele două locuri, în timp ce disputa perdantelor Danemarca şi Uruguay, de la ora 21.00, va închide turneul de la Aarhus.

În prima zi a turneului, România a învins Danemarca, cu scorul de 32-25, iar Muntenegru a trecut de Uruguay, cu 34-19.

În celelalte două turnee preolimpice au fost repartizate Franţa, Olanda, Japonia, Tunisia (la Metz), respectiv Polonia, Rusia, Suedia, Mexic (Astrakhan), meciurile fiind programate tot între 18-20 martie.

După primele două zile de competiţie, Olanda, Rusia şi Suedia au obţinut calificarea la JO, la care ajung primele două clasate la fiecare turneu. Şase echipe au obţinut anterior calificarea la JO din această vară: Brazilia, Spania, Norvegia, Angola, Argentina şi Coreea de Sud.

Echipa de handbal feminin a României a participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie, 7.

La ultima participare, în 2008, naţionala României a fost condusă de antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi, iar din lotul de atunci se mai regăsesc în echipa care luptă acum pentru calificarea la JO patru jucătoare: Florina Chintoan, Aurelia Brădeanu, Valentin Elisei Ardean şi Cristina Neagu.

În 2008, România a obţinut calificarea la JO tot în urma participării la un turneu preolimpic, găzduit de Bucureşti, şi câştigat de tricolore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.