Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina, a declarat că este posibil ca vaccinarea împotriva coronavirusului să devină obligatorie pentru jucătorii din Serie A şi din Serie B.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Le-am cerut Asociaţiei Fotbaliştilor şi Lega Serie A şi B să îi facă pe jucători să fie conştienţi de situaţie cu ceva putere de convingere. Avem 4-5 la sută din jucători care nu au certificat verde de vaccinare cu schemă completă, însă în cazul unora dintre ei asta se întâmplă pentru că li s-a administrat un ser care nu este recunoscut în ţara noastră. Vom verifica situaţia şi dacă sunt cifre care să sugereze că mediul fotbalistic nu este sigur, îi vom cere guvernului o decizie ad-hoc similară cu cea în cazul personalului din şcoli. Chiar şi cu protocolul actual, dacă există oameni anti-vaccinare care intră în vestiar aceştia creează un risc mare. Nu ne putem permite un eşec după toate sacrificiile făcute”, a spus Gravina, potrivit Football Italia.

În ultima perioadă, s-au înregistrat mai multe cazuri de coronavirus în Serie A, printre cei infectaţi numărându-se Diego Demme şi Matteo Politano, de la Napoli.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.