Simona Halep, locul 5 WTA, a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor, după ce a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-0, 2-6, 6-4, de jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 2 WTA, în ultima etapă a Grupei Violet. Antrenorul Darren Cahill a avut, vineri, o intervenţie mai puţin calmă ca de obicei, la "on-court caching", în timpul meciului pe care Simona Halep l-a pierdut cu Karolina Pliskova la Turneul Campioanelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Halep, certată de Cahill pe teren la meciul cu Pliskova

Cele două jucătoare au oferit un meci ca un montagne russe, cu perioade dezechilibrate de joc, în care fie una, fie cealaltă a dominat clar.

Simona Halep i-a oferit totul pe tavă Karolinei Pliskova în primul set, propriile greşeli şi puncte uşor de închis. Fără să fie încurcată în vreun fel sau mişcată prea mult, sportiva cehă a bombardat constant şi precis terenul româncei, a servit tare şi bine şi a luat un "bagel" în 20 de minute. Cu zece greşeli neforţate (trei, Pliskova) şi tot atâtea puncte câştigate, Halep nu putea spera la mai mult.

Cahill a intervenit în pauza dintre seturi şi i-a corectat evoluţia, punând-o să stea mai în spate, să joace mai mult pe reverul rivalei şi să înalţe un pic mingile.

Aplicând sfaturile, campioana de la Wimbledon a dat semne de viaţă în setul al doilea, pe care l-a început cu break, consolidat destul de greu cu serviciul, după ce a salvat o minge de rebreak.

Pliskova şi-a mai pierdut din precizia din primul set, dar tot a reuşit să egaleze la 2. Însă raportul de forţe din teren se schimbase deja şi românca a mers şnur şi ea şase ghemuri la rând. După primele patru, Halep a egalat la seturi, cu 6-2, scor înregistrat după 57 de minute de joc.

Jucătoarea din Cehia şi-a oprit coborârea abruptă în evoluţie la 0-2 în decisiv. Halep începuse şi acest set cu break, dar din al treilea ghem şi-a pierdut brusc orientarea şi reperele trasate de Cahill în pauza după primul set, în timp ce adversara şi-a recuperat calmul şi loviturile devastatoare de la început. Pliskova a câştigat iar multe ghemuri la rând, cinci. Certată de antrenorul ei, Halep a revenit până la 4-5, scor la care şi-a pierdut serviciul şi partida, după ce a avut 30-0 şi după o oră şi 43 de minute de joc. Sportiva cehă a fructificat prima minge de meci avută, cu mult noroc, ajutată de banda fileului.

Cu două victorii şi o înfrângere, Pliskova a ocupat locul al doilea în Grupa Violet va evolua, sâmbătă, în semifinale cu liderul WTA, australianca Ahleigh Barty. În cealaltă semifinală se vor întâlni ucraineanca Elina Svitolina, locul 8 WTA, deţinătoarea trofeului şi elveţianca Belinda Bencic, locul 7 WTA.

După ultimul turneu al anului, Halep rămâne cu o victorie în trei meciuri, cu locul 3 în grupă, cu un premiu de 690.000 de dolari şi cu 500 de puncte WTA. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.