Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka, favorită 2, a câştigat Australian Open, primul grand slam al anului, pentru a doua oară consecutiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Sabalenka, prima jucătoare care câştigă doi ani la rând la Australian Open după Victoria Azarenka, în 2012/2013 / Ea nu a pierdut niciun set la Melbourne
CITEȘTE ȘI Arina Sabalenka, după ce s-a impus la Australian Open a doua oară consecutiv: Nu credeam că voi reuşi din nou să câştig acest trofeu

Sabalenka a dispus în finală de sportiva chineză Qinwen Zheng, locul 15 mondial şi favorită 12, scor 6-3, 6-2.

Meciul a durat o oră şi 16 minute.

Sabalenka, în vârstă de 25 de ani, a câştigat titlul la Melbourne a doua oară consecutiv, după ce s-a impus şi anul trecut, an în care a jucat şi finala de la US Open pierdută în faţa americancei Coco Gauff.

Qinwen Zheng, în vârstă de 21 de ani, este prima jucătoare din China care a ajuns într-o finală de grand slam în ultimii 10 ani, după ce Li Na s-a impus la Australian Open în 2014.

Dacă Arina Sabalenka va rămâne pe locul 2 WTA în clasamentul de luni, Zheng va intra în Top 10.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.