Statele Unite şi China sunt aşteptate să termine pe locurile 1 şi 2 în clasamentul pe naţiuni la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor începe peste 100 de zile, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - 

România se estmează că ar urma să ocupe locul 25, cu zece medalii: două de aur, trei de argint şi cinci de bronz.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

ŞTIREA INIŢIALĂ

Se estimează că Statele Unite vor câştiga 123 de medalii în total, dintre care 39 de aur. În ceea ce priveşte China, se preconizează că aceasta va câştiga 35 de aur şi 89 de medalii la general. Cele două naţiuni au terminat pe locurile 1-2 la medalii de aur şi la general în urmă cu trei ani, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate de pandemie.

Aceste previziuni sunt facute de către Nielsen's Gracenote Sports, care furnizează analize statistice pentru ligile sportive din întreaga lume. De asemenea, aceasta urmăreşte principalele competiţii care implică sporturi olimpice înainte de Jocurile Olimpice.

Ar fi a opta oară consecutiv când Statele Unite câştigă cele mai multe medalii la JO de vară. În 1992, la Barcelona, aşa-numita echipă unificată a fost cea care a obţinut cel mai mare număr de medalii. Acei sportivi proveneau din fosta Uniune Sovietică, care tocmai se destrămase ca stat suveran.

Ultima dată când Statele Unite nu au fost în fruntea numărului clasamentului pe medalii de aur la Jocurile Olimpice de vară a fost la JO din 2008 de la Beijing, unde China a investit masiv şi a obţinut rezultate.

Următoarele clasate în topul general şi în cel al medaliilor de aur sunt: Marea Britanie (66-13), Franţa (55-28), Australia (50-13), Japonia (49-13), Italia (47-12), Ţările de Jos (38-18), Germania (36-9), Coreea de Sud (24-9). Următoarele 10 sunt: Canada (22-6), Spania (20-5), Ungaria (19-5), Brazilia (18-9), Turcia (13-4), Etiopia (13-3), Uzbekistan (13-3), Ucraina (13-3), Georgia (12-3) şi Danemarca (11-5).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.