Tenismenul Luca Gelhardt, locul 1.065 ATP, fost 848 mondial, a fost suspendat opt luni şi amendat cu 7.000 de dolari de Tennis Integrity Unit (TIU), pentru că a plasat 280 de pariuri în trei ani, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Germanul în vârstă de 23 de ani a pariat pe meciuri de tenis, ceea ce le este interzis jucătorilor şi jucătoarelor.

TIU a precizat că Gelhardt nu a pariat pe propriile meciuri, astfel că pedeapsa va fi înjumătăţită dacă nu va mai încălca regulamentul anticorupţie în tenis. El va putea reveni în competiţii după 16 decembrie.

Gelhardt nu este singurul tensimen suspendat pentru pariuri. Francezul Constant Lestienne, locul 164 mondial, a fost suspendat între septembrie 2017 şi mai 2018 pentru că a pariat pe 220 de meciuri. El a recunoscut că a pariat între februarie 2012 şi iunie 2015, însă, la fel ca Gelhardt, nu a mizat pe partidele pe care le-a jucat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.