Pugilistul irlandez Michael Conlan a făcut gesturi obscene şi a acuzat AIBA de corupţie, după ce a pierdut meciul cu rusul Vladimir Nikitin, din sferturile de finală ale categoriei 56 de kilograme de la Jocurile Olimpice, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Se ştie că sunt trişori. Boxul amator este corupt de la rădăcină până la vârf. Nu voi mai boxa niciodată la această competiţie. Dacă oamenii se uită la această Olimpiadă şi văd unele decizii... Cred că boxul este mort. Contează cine dă cei mai mulţi bani. Cine are cea mai mare influenţă câştigă", a spus Conlan.

Ulterior, Michael Conlan chiar a postat un mesaj pe Twitter adresat preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, în care l-a întrebat pe acesta cât a trebuit să plătească. 

 

La competiţia de box de la Jocurile Olimpice s-au semnalat decizii controversate, iar luni, la categoria grea, publicul l-a huiduit pe rusul Evgheni Tişcenko după ce acesta a fost declarat învingător în faţa kazahului Vassili Levit şi a câştigat medalia de aur.

Un purtător de cuvânt al AIBA a declarat că înţelege frustrarea lui Conlan, dar nu poate accepta acuzaţiile acestuia. "Am observat de când sunt în lumea boxului că atunci când un pugilist pierde nu este niciodată bucuros şi niciodată nu se consideră vinovat. Întotdeauna acuză organizaţia. Când câştigă, nu se mai plânge", a precizat el.

Un oficial important din box, citat de The Guardian sub protecţia anonimatului, a declarat că în boxul amator corupţia este profundă şi ar fi eliminată doar prin înlăturarea preşedintelui AIBA, Ching-kuo Wu, a întregului său staf şi a tuturor oficialilor de la JO.

"Preşedintele Wu trebuie să demisioneze, la fel şi directorul executiv şi staful superior. Fiecare arbitru, arbitru-judecător şi oficial tehnic internaţional trebuie să fie suspendat. Acesta este singurul mod în care situaţia s-ar schimba", a precizat sursa citată de The Guardian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.