Troyes, gruparea franceză din liga a doua, a devenit ultimul club intrat în portofoliul City Football Group, care deţine Manchester City, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"CFG va deveni noul acţionar majoritar al Estac (Esperance Sportive Troyes Aube Champagne), după ce a cumpărat acţiunile deţinute de fostul proprietar, Daniel Masoni", a anunţat clubul francez, într-un comunicat.

Daniel Masoni, care vorbit în mod regulat în ultimii ani despre intenţia sa de vânzare a grupării, se declară "fericit că a fost vizat de un grup cu anvengură economică suficientă pentru a putea creşte clubul în mod semnificativ".

City Football Group este "un actor important în fotbal la nivel internaţional, care beneficiază de un know-how real în preluarea şi dezvoltarea cluburilor profesioniste de fotbal”, a mai spus Masoni.

De curând, CFC a achiziţionat clubul belgian Lommel, din liga secundă.

Pe lângă Manchester City şi Lommel, CFG mai deţine grupările New York City FC (SUA), Yokohama Marinos (Japonia), Girona (Spania), Melbourne FC (Australia), Club Atlético Torque (Uruguay), Mumbai City FC (India) şi Sichuan Jiuniu FC (China).

Troyes este, astfel, al zecelea club din portofoliul holdingului din Emiratele Arabe Unite.

City Football Group (CFG) este deţinut de şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, ca acţionar majoritar, şi are ca acţionari minoritari un grup de investitori chinezi, condus de compania de media şi divertisment CMC Inc Holding, cu aproximativ 12 la sută, şi compania americană de investiţii Silver Lake, cu puţin peste 10 la sută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.