Un mecanic al echipei Ferrari a fost serios accidentat, duminică, de monopostul pilotat de finlandezul Kimi Raikkonen, în turul 36/57 al Marelui Premiu al Bahrainului, care se desfăşoară pe circuitul de la Sakhir.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflat pe locul al treilea, Raikkonen a intrat la boxe pentru al doilea schimb de pneuri în cursa care contează pentru etapa secundă a Campionatului Mondial de Formula1. Operatorul cricului pentru trenul faţă de roţi a coborât monopostul, deşi roata stânga-spate se blocase şi nu fusese schimbată. Pilotul finlandez a înţeles că schimbul a fost efectuat şi a plecat de pe loc, acroşând unul dintre mecanicii care lucrau la roata blocată.

Mecanicul a primit îngrijiri medicale pe linia boxelor, apoi a fost transportat la spital. 

Raikkonen a parcurs câteva zeci de metri cu trei pneuri de compoziţie supersoft şi una soft, înainte de a i se cere imperios de la boxe să oprească maşina. Finlandezul a ieşit nervos din monopost şi s-a dus direct la vestiare, aruncând în perete o sticlă de apă.

Acest accident, care a ţinut ceva timp linia boxelor închisă, i-a permis coechipierului lui Raikkonen, germanul Sebastian Vettel, să câştige în Bahrain. Vettel avea şi el o a doua intrare programată, ceea ce îi putea pune în pericol locul de lider, de câtre al doilea clasat, finlandezul Valtteri Bottas, cu o strategie cu o schimbare. Din cauza accidentului, germanul a încercat şi reuşit să termine cursa cu un singur schimb de pneuri, deşi s-a confruntat cu o presiune din partea lui Bottas, în ultimele tururi.

Pe locul al treilea a trecut linia de sosire britanicul Lewis Hamilton, tot de la Mercedes.

Piloţii Red Bull, australianul Daniel Ricciardo şi olandezul Max Verstappen, au abandonat în primele tururi ale cursei, primul din cauza unei probleme la sistemul electric, iar al doilea după o pană de cauciuc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.