Zviad Gogotchuri, un judoka paralimpic georgian, a fost arestat, luni, la Tokyo, în timp ce se afla în carantină cu delegaţia sa. El este acuzat că a agresat şi a rănit grav un agent de securitate al hotelului în care locuia, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sportivul în vârstă de 34 de ani, medaliat cu aur la categoria 90 kg în 2016, l-ar fi rănit grav pe angajat, "sărind pe el şi punându-l la pământ”. Victima s-a ales cu o coastă ruptă, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru AFP.

Potrivit Kyodo News, atacul ar fi avut loc după ce agentul de securitate le-a cerut mai multor sportivi georgieni să păstreze liniştea. Aceştia consumau băuturi alcoolice pe hol şi făceau mult zgomot.

Delegaţia georgiană pentru Jocurile Paralimpice (24 august - 5 septembrie) se află în carantină la un hotel situat lângă Aeroportul Tokyo Haneda, deoarece unul dintre membrii a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Sportivul acuzat de agresiune ar urma să fie exclus din competiţie şi trimis înapoi în Georgia, potrivit unui membru al comitetului de organizare a Jocurilor Paralimpice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.