Fundaşul echipei Brescia, Daniele Gastaldello, s-a declarat împotriva reluării campionatului italian, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu m-am răzgândit, finalizarea campionatului este un tur de forţă. Există riscul de a pune în pericol sănătatea jucătorilor. Să joci atât de multe meciuri, în această căldură, nu va fi uşor. Să joci la de la 16.30 ar fi scandalos, nu este posibil. Multe sporturi au decis să se oprească. Noi punem în pericol şi sezonul următor. Nu suntem maşini. Riscăm accidentări grave. Restul Italiei probabil că nu a înţeles ce s-a întâmplat în Lombardia, o tragedie, mulţi oameni au murit. Nu suntem pregătiţi fizic. Fără spectatori, cu interdicţia de a sărbători golurile, ăsta nu este fotbal", a declarat jucătorul de 37 de ani.

Tot împotriva reluării Serie A s-a declarat şi preşedintele clubului Brescia, Massimo Cellino, care a anunţat că echipa lui va boicota meciurile dacă liga italiană va insista ca sezonul să fie dus la bun sfârşit.

Brescia ocupă locul 20, ultimul în Serie A, cu şanse mici de a se salva de la retrogradare.

Ministrul Sporturilor din Italia, Vincenzo Spadafora, a anunţat că meciurile de fotbal, întrerupte la 9 martie, din cauza pandemiei de coronavirus, se vor relua la 13 sau 20 iunie, o decizie în acest sens urmând a fi luată joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.