Un jaguar care a fost folosit la ceremonia de la Manaus organizată cu ocazia trecerii flăcării olimpice prin acest oraş a fost împuşcat mortal, luni, la scurt timp după eveniment, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jaguarul a fost împuşcat la o grădină zoologică ataşată de o bază militară, unde a avut loc ceremonia olimpică. Un soldat a tras un foc de armă asupra animalului care se apropiase de el, fiind scăpat de sub controlul îngrijitorului său deşi era tranchilizat. 

"Am greşit permiţând ca torţa olimpică, un simbol al păcii şi unităţii, să fie expusă alături de un animal sălbatic în lanţuri. Această imagine nu ne reprezintă ideile şi valorile. Garantăm că nu vor mai fi astfel de incidente la Rio 2016", a precizat comitetul local de organizare a JO, într-un comunicat.

Un jaguar galben desenat, numit Ginga, este mascota echipei olimpice a Braziliei.

Jaguarul este o specie deja dispărută în Uruguay şi El Salvador.

Împuşcarea animalului folosit la ceremonia de la Manaus a provocat nemulţumirea asociaţiilor pentru protecţia animalelor, care au amintit şi de uciderea recentă a unei gorile la grădina zoologică din Cincinnati.

"Când vom învăţa? Animalele sălbatice ţinute în captivitate şi forţate să facă lucruri care le sperie sunt bombe cu ceas. Acţiunile noastre le pun în pericol şi îi pun şi pe oameni în pericol", a declarat Brittany Peet, reprezentantă a unei asociaţii de protecţie a animalelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.