Antrenorul Brian Flores a dat în judecată Liga Profesionistă de Fotbal American (NFL) şi cluburile Miami Dolphins, care l-a demis în ianuarie, Denver Broncos şi New York Giants pentru practici rasiste, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Flores acuză cluburile Broncos şi Giants de discriminare rasială la interviurile pentru angajare.

Într-un dosar de 58 de pagini, Brian Flores, care este de culoare, afirmă că a fost “tratat cu dispreţ” şi prezentat ca fiind “o persoană nepotrivită şi cu care se lucrează greu” de către Miami Dolphins, club care l-a demis la 10 ianuarie. El susţine că proprietarul echipei, Stephen Ross, a încercat să îl incite să piardă deliberat meciuri la scurt timp după angajare, în 2019, chiar oferindu-i 100.000 de dolari pentru fiecare eşec. Totul pentru ca echipa să fie în cea mai bună poziţie posibilă pentru draftul următor, având în vedere faptul că grupările mai slab clasate la finalul unui sezon sunt printre primele care pot alege la draftul următor.

Flores afirmă că deşi echipa a câştigat meciuri la finalul sezonului respectiv, directorul general al Dolphins, Chris Grier, i-a spus că Ross era furios, deoarece victoriile afectau poziţiz echipei pentru draft.

Brian Flores acuză Giants că l-a primit la un interviu de angajare luna trecută pentru postul de antrenor principal, însă singurul motiv al interviului a fost acela că gruparea a vrut să se conformeze unei reguli care obligă echipele să aibă şi interviuri cu candidaţi din minorităţi.

Antrenorul a precizat că a trăit o situaţie similară şi la Denver Broncos, unde a fost la un interviu de angajare în 2019. Atunci, managerul negeral John Elway, printre alţii, ar fi venit la interviu cu  o oră întârziere şi puternic afectat de faptul că băuse mult cu o noapte în urmă.

În plângerea depusă, Flores susţine că NFL l-a discriminat şi a discriminat şi alţi antrenori de culoare refuzându-le posturi de antrenor principal, antrenor secund şi director general.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.