Germanul Sebastian Vettel a fost implicat într-un accident stupid, duminică, după Marele Premiu al Malaysiei. Monopostul Ferrari al lui Vettel a fost serios avaraiat de cel condus de canadianul Lance Stroll de la Williams, pe turul de revenire la boxe, după cursa de la Sepang.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vettel a încercat să-l depăşească pe Stroll, dar acesta şi-a mişcat maşina de-a latul pistei, lovind Ferrari-ul în stânga-spate. Pe lângă suspensia şi caroseria deteriorate, cutia de viteze a monopostului germanului ar putea fi avariată. Dacă această componentă nu va putea fi reparată şi va trebui schimbată, Vettel va fi penalizat cu cinci locuri pe grila de start, la următoarea cursă.

"O vom verifica, dar sigur ar putea fi o altă surpriză neplăcută după week-end-ul ăsta", a declarat Vettel, care a plecat de pe ultima poziţie a grilei de start la Sepang, din cazua unei probleme tehnice la motor în calificări, şi a terminat al patrulea.

Cutia de viteze a fost trimisă la Maranello pentru a fi testată.

Comisarii FIA au analizat incidentul şi au decis să nu ia nicio măsură împotriva celor doi piloţi. Vettel a mai fost în atenţia acestora şi cu o încălcare a regulamentului. După accidentul cu Stroll, germanul nu a lăsat volanul montat pe monopostul său, aşa cum cere regulamentul. El l-a pus în maşina Sauber a lui Pascal Wehrlein, care a oprit şi l-a transportat pe compatriotul său la boxe. Vettel a "călătorit" până la standuri pe caroseria maşinii lui Wehrlein.

Cvadruplul campion mondial a scăpat de sancţiuni şi în acest caz, explicând că s-a temut să nu-i fie furat volanul.

"A fost un gest reflex. Coloana de direcţie era complet răsucită şi nu puteam să-l pun înapoi. L-am pus pe locul pilotului, dar m-am gândit că pista va fi deschisă spectatorilor şi exista posibilitatea să-l pierd. Atunci l-am luat cu mine pentru că nu ai vrea să pierzi un volan", a afirmat germanul.

În urma rezultatelor de duminică, Vettel s-a îndepărtat de la 28 la 34 de puncte de liderul clasamentului piloţilor, Lewis Hamilton de la Mercedes, clasat al doilea în Malaysia, după câştigătorul Max Verstappen.

Următoarea etapă a CM de Formula 1 va avea loc la finalul acestei săptămâni, în Japonia, la Suzuka.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.