UEFA afirmă că a tratat cu cel mai mare respect pentru jucători situaţia delicată de la meciul Danemarca - Finlanda, marcat de accidentarea gravă a mijlocaşului Christian Eriksen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 "UEFA este sigură că a tratat chestiunea cu cel mai mare respect pentru jucători şi pentru situaţia delicată. S-a decis reluarea meciului doar după cele două echipe au cerut să se joace în aceeaşi seară", a anunţat UEFA.

Instanţa europeană a adăugat: "Nevoia jucătorilor de a avea 48 de ore de odihnă între meciuri a eliminat alte opţiuni".

Fostul portar Peter Schmeichel susţine că UEFA a ameninţat Danemarca cu pierderea meciului la masa verde dacă nu reia partida cu Finlanda, întreruptă aproape două ore din cauza accidentării grave a mijlocaşului danez Christian Eriksen.

"Am citit un comunicat de presă al UEFA în care se arăta că a urmat dorinţa jucătorilor, că au insistat să joace. Ştiu că acesta nu este adevărul. Sau este modul vostru de a vedea adevărul. Le-au oferit trei opţiuni: prima a fost aceea de a relua imediat şi de a termina ultimele 50 de minute. A doua, trebuia să joace ieri (n.r. - duminică) la prânz şi să termine ultimele 50 de minute, iar la a treia, urma să piardă cu 3-0", a spus el, luni dimineaţă, la programul Good Morning Britain.

Potrivit UEFA, jucătorii, liniştiţi de Eriksen, şi-ar fi dat acordul să continue meciul, care s-a reluat, sâmbătă, la ora 20.30. "Au vrut jucătorii să joace? Chiar au avut de ales? Nu cred", a adăugat Schmeichel, care se declarase împotriva reluării meciului.

"Au fost cele mai sfâşietoare două ore din experienţa mea în fotbal", a declarat Peter Schmeichel, fost portar al echipei Manchester United şi al reprezentativei Danemarcei şi tatăl actualului portar al naţionalei daneze, Kasper, intervievat la BBC Radio Five Live.

Jucătorul danez Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, sâmbătă, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro-2020.

Eriksen a fost scos de pe teren cu targa, aceasta fiind camuflată aproape total de un material alb ţinut în jur de personalul medical, pentru a nu se vedea în interior. Totuşi, în social media au apărut imagini cu Eriksen pe targă, în care jucătorul părea conştient. Jucătorul a ajuns la spital şi medicii au precizat că este stabil şi în stare bună.

Meciul s-a reluat după aproape două ore şi a fost câştigat surprinzător de Finlanda, cu 1-0.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.