Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a decis, miercuri, sancţiuni împotriva federaţiilor din Ucraina şi Bosnia, ca urmare a problemelor de la meciuri din preliminariile Euro 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hotărârile sunt următoarele:

Meci: Ucraina - Italia (0:0), 20.11.2023, preliminariile EURO 2024

Acuzaţii împotriva Federaţiei Ucrainene de Fotbal

CEDB a decis:

Să amendeze Federaţia Ucraineană de Fotbal cu 20.000 de euro şi să dispună închiderea parţială a stadionului Federaţiei Ucrainene de Fotbal la următorul (1) meci internaţional în care aceasta va juca în calitate de gazdă, din cauza comportamentului rasist al suporterilor săi. Federaţia Ucraineană de Fotbal va comunica UEFA, înainte de meci, sectorul (sectoarele) care va (vor) fi închis(e), care va (vor) cuprinde cel puţin 5 000 de locuri.

Meci: Luxemburg - Bosnia şi Herţegovina (4:1), 16.11.2023, preliminariile EURO 2024

Acuzaţii împotriva Federaţiei de Fotbal din Bosnia şi Herţegovina

Comportament discriminatoriu (echipă), Art. 14(2) RD

CEDB a decis:

Să amendeze Federaţia de Fotbal din Bosnia şi Herţegovina cu 40 000 EUR şi să interzică Federaţiei de Fotbal din Bosnia şi Herţegovina să vândă bilete suporterilor săi în deplasare pentru următorul (1) meci internaţional, din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor săi şi a aruncării de obiecte pirotehnice.

Amendarea Federaţiei de Fotbal din Bosnia şi Herţegovina cu 10.000 de euro pentru invadarea terenului de joc.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.