UEFA a anunţat, joi, finaliştii pentru cel mai bun jucător pe fiecare post, în sezonul 2017/2018 al Ligii Campionilor, campioana Real Madrid având cei mai mulţi jucători, şase, fără Cristiano Ronaldo, fotbalist transferat în această vară la Juventus Torino.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei mai buni trei jucători pe fiecare post au fost desemnaţi de un juriu format din cei 32 de antrenori ai echipelor care au jucat sezonul trecut în faza grupelor (nu au avut dreptul de a-şi vota jucători din propria formaţie) şi 55 de jurnalişti din European Sports Media, reprezentând fiecare asociaţie membră a UEFA. Nominalizaţii sunt următorii:

Portari: Alisson Becker (AS Roma, acum la Liverpool), Gianluigi Buffon (Juventus, acum la Paris Saint-Germain), Keylor Navas (Real Madrid);

Fundaşi: Marcelo (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Raphaël Varane (Real Madrid);

Mijlocaşi: Kevin De Bruyne (Manchester City), Toni Kroos (Real Madrid), Luka Modrici (Real Madrid);

Atacanţi: Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid, now Juventus), Mohamed Salah (Liverpool).

Cel mai bun jucător pe fiecare post va fi anunţat la 30 august, în timpul tragerii la sorţi a grupelor Ligii Campionilor. Tot atunci vor fi anunţaţi cel mai bun jucător şi cea mai bună jucătoare din sezonul trecut.

Câştigătorii ediţiei 2016/2017 au fost următorii:

Portar: Gianluigi Buffon (Juventus);

Fundaş: Sergio Ramos (Real Madrid);

Mijlocaş: Luka Modrici (Real Madrid);

Atacant: Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.