Ucraina a ameninţat, joi că va boicota Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris, dacă la eveniment vor fi invitaţi sportivi ruşi şi belaruşi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre eventuala participare a sportivilor din Rusia şi Belarus a vorbit joi primaarul Parisului, Anne Hidalgo, ea spunând că ar prefera să îi vaadă pe sportivii respectivi sub drapel neutru.

“O astfel de situaţie este inacceptabilă pentru statul nostru”, a reacţionat ministrul ucrainean al Sporturilor, Vadim Gutzeit. Kievul face presiuni pentru a obţine interzicerea participării sportivilor ruşi şi belaruşi la JO, a precizat el. “Poziţia noastră rămâne neschimbată: atât timp cât este război în Ucraina, sportivii ruşi şi belaruşi nu trebuie să participe la competiţiile internaţionale. Daacă nu suntem ascultaţi, nu exclud posibilitatea ca noi să boicotăm şi să refuzăm participarea la JO”, a adăugat ministrul.

Marţi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut lui Emmanuel Macron ca ruşilor să nu li se permită participarea la viitoarea ediţie a JO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.