U Craiova 1948 a notat, joi, într-un comunicat, că Federaţia Română de Fotbal confirmă faptul că aceasta eretse echipa originală a Craiovei. Comunicatul U Craiova 1948 a fost primit cu ironie de Universitatea Craiova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FRF CONFIRMĂ CĂ U CRAIOVA 1948 S.A. ESTE ECHIPA ORIGINALĂ – Încă o dovadă clară că U Craiova 1948 S.A. este clubul original al Craiovei.

FRF a confirmat, în procedura privind licenţierea cluburilor profesioniste din România, că, prin deciziile TAS, s-a stabilit definitiv că U Craiova 1948 S.A. este continuatorul de drept al clubului Fotbal Club Universitatea Craiova.

Astfel, în procedura de licenţiere UEFA, comisia de licenţiere a FRF a respins acordarea licenţei UEFA pentru clubul nostru pe motivul sumelor datorate în urma deciziilor TAS. Ulterior, clubul nostru s-a conformat şi a obţinut licenţa pentru Liga I.

Anexat aveţi copii de pe documentele în cauză”, a notat U Craiova 1948 pe site-ul oficial.

La rândul său, Universitatea Craiova a reacţionat precizând următoarele:

Federaţia Română de Fotbal, precum şi forul său tutelar, UEFA, recunosc continuitatea în „ţepe“ a clubului şi nicidecum continuitatea sportivă a acestuia. După cum am mai precizat în trecut, atât UEFA, cât şi FRF acum, nu admit ca o persoană sau un grup de persoane să înşele jucătorii, lăsându-i neplătiţi prin falimetarea clubului, pentru ca, mai apoi, să înfiinţeze o altă entitate juridică sportivă pe care să o implice în fenomenul fotbalistic. Acesta este singurul motiv pentru care FCU este obligat să plătească acum datoriile pe care răposatul club le-a lăsat neachitate prin intrarea în faliment.

În plus, noi, Universitatea Craiova, nu am susţinut NICIODATĂ că suntem continuatorul acelei societăţi.

În concluzie, în documentele expuse de FCU, FRF recunoaşte că actuala echipă este continuatoarea în „ţepe“ celei dezafiliate în 2011, iar, după cum deja se cunoaşte, justiţia românească a decis că respectiva echipă falimentară nu are nicio legătură cu Universitatea Craiova”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.