Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a învins luni, în Grecia, campioana Finlandei, Vilpas Vikings, scor 106-97 (48-48), în primul meci de la turneul preliminar al Basketball Champions League.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalii marcatori ai partidei au fost Richard 24 puncte, pentru U BT Cluj, respectiv Nenonen 23, pentru Vilpas.

În continuare, campioana României va întâlni, miercuri, echipa gazdă BC Peristeri, pentru şansa unui loc în finala turneului elen.  

Tot luni, în cealaltă partidă din primul tur al turneului elen, AEK Larnaca - KK Split, scor 50-65.

Astfel, echipa KK Split se va duela, tot miercuri, cu formaţia elveţiană Fribourg Olympic. Câştigătoarea acestei partide va înfrunta învingătoarea din disputa U BT Cluj -Peristeri, vineri, pentru singurul loc calificant în faza grupelor.

U BT Cluj participă pentru a patra oară în preliminariile BCL, începând din 2016, însă nu a trecut niciodată în faza grupelor. La turneul din Grecia din acest an, campioana României nu beneficiază de aportul a trei jucători de bază, accidentaţi, adică Brandon Brown, Giordan Watson şi Nandor Kuti.

O singură echipă românească a ajuns în grupele BCL, CSM Oradea, în stagiunea 2016-2017, însă fără a trece mai departe.

După încheierea preliminariilor BCL din acest sezon, în plan intern, pentru U BT Cluj urmează Supercupa României, cu CSO Voluntari, în 22 septembrie, Cupa României (primul tur, între 24-28 septembrie), iar Liga Naţională va debuta în 2 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.