FIBA Europe a decis ca meciurile preliminare din Basketball Champions League, stabilite deja în sistemul Final Four, să se dispute între 22-25 septembrie, în două oraşe, care urmează a fi anunţate. În această fază este angrenată pentru calificarea în grupe şi singura reprezentantă a României, U Banca Transilvania Cluj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit informării FIBA Europe, semnată de managerul de competiţie, Dejan Lekici, ”s-au identificat gazde ale turneelor în ţări care să ofere în prezent cele mai sigure condiţii pentru evenimentele sportive”.

Forul european subliniază că s-au luat în considerare, pe lângă siguranţă, şi măsurile care vor fi impuse la revenirea în ţările de origine, astfel încât să fie evitată impunerea carantinei de 14 zile.

Turneele vor fi organizate în doar două oraşe, iar sistemul rămâne acelaşi, cu semifinală şi finală, iar câştigătoarea fiecărui turneu din cele patru va avansa în grupe.

Reprezentanta României, U BT Cluj, va evolua în turneul C, adversara din primul tur fiind KK Igokea (Bosnia). În cealaltă semifinală se vor duela Sporting CP (Portugalia) şi Fribourg Olympic (Elveţia). Câştigătoarele din semifinale vor juca apoi finala, pentru singurul loc calificant în grupe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.