Echipa de baschet masculin U Banca Transilvania Cluj a făcut testare Covid-19, iar rezultatele sunt negative. Înaintea turneului preliminar din Basketball Champions League (BCL), U BT Cluj va susţine un stagiu şi cinci meciuri amicale în Serbia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătorii antrenaţi de Mihai Silvăşan şi Dusko Vujosevic au plecat spre Serbia marţi dimineaţă, iar acolo au programate antrenamente şi cinci partide amicale, după cum urmează: cu Borac Cacak (6 septembrie), cu Partizan Belgrad (8 şi 10 septembrie), cu Mega Bemax Belgrad (12 septembrie) şi cu BC Timişoara (14 septembrie).

Antrenorii au tot lotul la dispoziţie, cu excepţia lui Karlo Žganec, aflat în recuperare după intervenţia chirurgicală la umăr.

”U-Banca Transilvania a obţinut o derogare din partea Direcţiei de Sănătate Publică şi va putea să îl scoată din ţară pe Gregory Vargas, desi acesta mai are câteva zile de stat în izolare. Totodată, la Belgrad a ajuns şi ultima achiziţie, Néstor Colmenares, care va face joncţiunea cu echipa”, a anunţat clubul.

Înaintea plecării, antrenorul Mihai Silvăşan a declarat: ”Ne-am antrenat cât de tare am putut în condiţiile date. Am încercat să respectăm toate regulile impuse, însă este dificil. Sunt nişte reguli absurde şi e frustrant, mai ales când ai un meci extrem de important pe 23 septembrie. Acestea sunt condiţiile, ne adaptăm şi încercăm să scoatem ce avem mai bun. Problema este legată de chimia echipei, jucătorii au stat în izolare. De exemplu, Gregory Vargas se află în izolare. (...) Avem trei săptămâni de pregătire pentru primul meci oficial, cu Igokea. Sper să nu apară alte probleme şi să scoatem maximum din aceste săptămâni”.

Silvăşan a vorbit şi despre partidele din BCL, precum şi despre incertitudinea care planează asupra debutului de sezon intern.

” Eu cred că este o soluţie logică să jucăm turneul de calificare în Bulgaria. Primul meci e decisiv, deci toată atenţia noastră se va concentra pe acea partidă. Traversăm o perioadă de incertitudine şi sper să nu apară noi probleme. Pe de altă parte, aşteptăm o decizie oficială şi în ceea ce priveşte Liga Naţională. Probabil că în octombrie va începe campionatul, dar trebuie înainte să intrăm în acea perioadă de 14 zile de izolare. Cred că suntem unici în Europa cu aceste măsuri destul de ciudate. Asta este situaţia, ne conformăm, deşi stăm 14 zile în izolare, facem teste şi pentru moment nu avem voie să ne antrenăm cu contact. Vom vedea cum va fi, dar noi o să respectăm orice regulă impusă”, a comentat Silvăşan.

Echipa va reveni în ţară pe data de 14 septembrie, iar apoi va pregăti plecarea spre Botevgrad, unde între 23-25 septembrie are loc turneul preliminar BCL.

Cele patru turnee de calificare, cu 16 echipe angrenate, vor avea loc la Nicosia (Cipru) – grupele A şi B, respectiv la Botevgrad (Bulgaria), grupele C şi D.

U BT Cluj, repartizată în grupa C, va juca în 23 septembrie în semifinala cu Igokea (Bosnia), iar dacă va învinge va disputa finala cu câştigătoarea din cealaltă semifinală, dintre Fribourg Olympic (Elveţia) şi Sporting CP (Portugalia), în 25 septembrie.

La Botevgrad se vor juca şi meciurile din grupa D, în 22 şi 24 septembrie, iar la  Nicosia se va juca la aceleaşi date şi în acelaşi sistem.

FIBA Europe a mai precizat că toate meciurile se vor juca fără spectatori, în actualele circumstanţe pandemice.

Din fiecare grupă preliminară se va califica în grupele principale doar câştigătoarea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.