Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, are ocazia de a-şi lua o nouă revanşă la Beijing, în faţa Jelenei Ostapenko din Letonia, care a împiedicat-o să obţină primul titlu de Grand Slam din carieră, la Roland Garros, şi să ocupe locul 1 WTA în acelaşi timp. Vineri, Ostapenko, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 9, a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-4, pe Sorana Cîrstea, locul 34 WTA, calificându-se în semifinalele China Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cîrstea şi adversara ei din sferturi au oferit un meci fără prea mult spectacol, presărat cu numeroase greşeli şi de o parte şi de cealaltă. Ostapanko a avut câştig de cauză datorită riscului mare pe care şi l-a asumat, plasând ca de obicei lovituri ce lasă adversara fără replică. "Un-doi-urile" letonei către liniile terenului au făcut diferenţa, în ciuda unui serviciu nesigur, iar Cîrstea, fără precizie în lovituri, nu a găsit soluţii pentru a contracara acest joc pe muchie al rivalei.

În primul set, cele două jucătoare şi-a fructificat doar de trei ori serviciul. Ostapenko a făcut-o de două ori şi a luat setul cu 6-4, în 36 de minute. În al doilea set, jucătoarea de 20 de ani a condus cu 3-1, după un break în ghemul al treilea. Cîrstea a devenit un pic mai agresivă, în timp ce Ostapenko a "bombardat" fără ţintă preţ de câteva minute. Românca a egalat la 3 şi a condus cu 40-0, înainte ca adversara ei să regăsească unghiuri şi lovituri excepţionale. Ostapenko a făcut rebreak şi s-a impus apoi cu al doilea 6-4, după o oră şi 24 de minute de joc.

Sorana Cîrstea şi Jelena Ostapenko s-au mai întâlnit o dată, la US Open, în acest sezon, când tot letona s-a impus şi tot cu 6-4, 6-4, în manşa a doua.

În semifinale, Jelena Ostapenko trebuie, sâmbătă, să facă faţă unei adversare cu schimbări în jocul ei şi cu o imensă dorinţă de revanşă. Halep a obţinut în China prima victorie în faţa Mariei Şarapova, apoi a învins-o clar pe Daria Kasatkina, după ce fusese întrecută la fel de clar săptămâna trecută, la Wuhan.

Dar poate cea mai dulce "răzbunare" pentru sportiva română ar fi o victorie în faţa Jelenei Ostapenko, cea care a privat-o de cele mai importante performanţe ale carierei, după 4-6, 6-4, 6-3, la Paris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.