Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat că nu va urmări meciuri de fotbal din SUA sau de fotbal american dacă jucătorii nu vor rămâne în picioare la intonarea imnului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia Americană de Fotbal a anunţat săptămâna trecută că a renunţat la obligativitatea ca jucătorii să stea în picioare la imn, precizând că această regulă este greşită.

Regula a fost adoptată în 2017, după ce fotbalista Megan Rapinoe a îngenuncheat la intonarea imnului din solidaritate cu jucătorul din NFL Colin Kaepernick, care a îngenuncheat pentru a atrage atenţia asupra rasismului.

“Nu voi mai urmări prea mult. Şi se pare că NFL merge pe aceeaşi direcţie, dar nu cu mine urmărindu-I”, a notat Trump pe Twitter, ca reacţie la un raport al republicanului Matt Gaetz în care este criticată decizia federaţiei de fotbal.

În această lună, şeful NFL, Roger Goodell, a declarat că forul său a greşit neascultându-i pe jucători şi i-a încurajat pe aceştia să protesteze paşnic, mai ales în contextul protestelor de după moartea lui George Floyd.

Problema rasismului a revenit în atenţia întregii lumi luna trecută, după ce Floyd, un american de culoare, a murit la Minneapolis după ce un poliţist s-a pus cu genunchiul pe gâtul său şi a stat astfel aproape nouă minute, desi bărbatul a spus de mai multe ori că nu poate să respire.  

În mai multe ţări au avut loc în ultima perioadă proteste faţă de rasism şi de violenţa poliţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.