Echipa de Formula 1 Mercedes a încheiat anul 2016, în care a câştigat atât titlul mondial la piloţi, prin germanul Nico Rosberg, cât şi pe cel la constructori, cu o pierdere de 2,3 milioane de lire sterline (aproximativ 2,6 milioane de euro), informează marca.com, care citează Formula Money.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit bilanului financiar, echipa propriu-zisă a înregistrat pierderi de 3,8 milioane de lire sterline, la venituri de aproximativ 290 de milioane de lire sterline, în timp ce divizia producătoare de motoare a avut un profit de 1,5 milioane de lire sterline, la venituri de 140 de milioane de lire sterline. Echipa Mercedes, care are sediul în Marea Britanie, la Brackley, a furnizat motoare şi altor team-uri, Williams şi Force India.

Pierderea poate fi explicată şi prin faptul că în 2016 a fost nevoie de cheltuieli suplimentare pentru proiectarea unui nou monopost pentru sezonul acesta, în care au intrat în vigoare modificări importante ale regulamentului tehnic.

Totuşi, pierderea înregistrată "păleşte" în faţa câştigului de imagine înregistrat de Mercedes prin succesele de anul trecut. Şi în acest an echipa constructurlui Daimler Benz a dominat Campionatul Mondial de Formula 1, reuşind a patra "dublă" consecutivă, titlul la piloţi, prin Lewis Hamilton, şi cel de la constructori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.